Beveik kiekvieną kelionę į kaimą lydi kebabas. Tai paprastas būdas greitai ir lengvai pasipildyti gryname ore. Norime laužyti stereotipus ir sudaryti kuo įvairesnį meniu. Keraminės kepsninės mums padės tai padaryti.
Šio tipo kepsninėse yra termometras. Tai leidžia stebėti temperatūrą ir ruošti sudėtingus patiekalus.
Tandūras išplečia patiekalų geografiją ir asortimentą: žuvies, mėsos, paukštienos ir tešlos.
Prie kepsninės galima prijungti rūkyklą ir mėgautis neįtikėtinu rūkyto maisto skoniu patogiai įsitaisius namuose.
Keraminės kepsninės: ką ir kaip gaminti
Ant prietaiso dangčio yra termometras, kuriuo galima nustatyti tikslią kepimo temperatūrą. Ventiliacijos langelis reguliuoja oro srautą, sukurdamas konvekcijos procesą. Taip užtikrinama, kad maistas keps ne nuo karšto paviršiaus, o nuo oro temperatūros.
Dizaine numatytas kepimo paviršiaus zonavimas labai padeda ruošiant daug įvairių patiekalų. Pavyzdžiui, vienu metu galite kepti mėsą ir daržoves skirtingose kaitinimo zonose (tiesioginio ir netiesioginio kaitinimo).
Kietos keraminės kepsninės sienelės leidžia jai atlaikyti aukštą kepimo temperatūrą (daugiau nei 10 valandų). Dėl šios konstrukcijos keraminę kepsninę galima naudoti kaip grilį, kepsninę, tandoor ir rūkyklą.
Su papildomais priedais, tokiais kaip kepsninė, grotelės, padėklas, picos akmuo, katilas ir kt., kepsninės galimybės išauga daugybę kartų.
Ką galiu gaminti?
Ką galite kepti ant keraminio grilio
Keraminės kepsninės praplečia ant ugnies ruošiamų patiekalų sąrašą.
Štai pagrindiniai iš jų:
– ant grotelių kepti patiekalai: žuvis, vištienos šlaunelės ir sparneliai, sveiki paukščiai, kepsniai, foie gras, medalionai, dešrelės, dešrelės, kotletai, picos, grybai ir įvairios daržovės;
– tanduro patiekalai: kebabai, plokštainiai, samsa, čeburekai, pirožki, duona, plovas, įvairių variacijų bulvės, taip pat desertai ir pyragai;
– rūkytas maistas: sūris, žuvis, mėsa ir paukštiena, daržovės.
Temperatūros reguliavimas ir oro cirkuliacija „kiaušinio” viduje leidžia skrudinti, troškinti ir kepti maistą. Galite gaminti sriubas, troškinius ir makaronus – su keramine kepsnine galėsite viską.
Kaip gaminti ir ką reikia žinoti naudojant?
Keraminei kepsninei nereikia jokių specialių maisto ruošimo įgūdžių. Svarbiausia: atidžiai perskaitykite naudojimo instrukciją. Tai būtina, kad suprastumėte technines detales ir traukos kontrolę.
Tereikia uždegti kurą, o po 15 minučių galima dėti maistą ant grotelių. Likusią maisto ruošimo dalį atlieka pati kepsninė. O kol kas galite tiesiog mėgautis. Tačiau neilgam – visas gaminimo procesas paprastai trunka apie 10 minučių.